Friday, December 31, 2010

Selamat tahun baru

final

Hello azam

  Selamat Tahun Baru 2011 untuk semua.Selamat tinggal kenangan dan coretan coretan 2010 kita :') selamat datang harapan baru 2011 .Semoga coretan terakhir kali ini akan memberi titik permulaan untuk tiqah berkarya dalam dunia adamaya ,maya ini. Tapi tak kan update selalu ler , maaf atas sifat leka dan malas diri sendiri.Itu pon masuk list azam 2011,nak rajin sentiasa.
.selamat tinggal diary usang 2010 dan maaf untuk penulisan tiqa selama setahun jagung dalam berblog..Kalau selama ini ada sesiapa macam '' errr.. apa minah ini cuba terangkan''.Maaf tiqa akan cuba perbaiki.Akhir kata dari pihak penaja.. kita minum dulu.........


Bye azam 2010 hai muhammad azam 2011


hehehe gambar sendiri nampak sangat terkantoi,bunga api tipu kat belakang.siapa nampak kesilapan memang boleh ganti muhammad azam ai,yang tak rabun.

Tuesday, December 14, 2010

Cerita cinta mereka

selamba badak je taruk cinta love, entah2 masing masing belom bercinta lagi..padahal baru je nak kenal hati budi masing masing .Yang baru berputik dua minggu yang lalu.Dah suruh posing cium segala.Siap paksa pulak to hahaha..kalau tak memang tak boleh dok diam mesti nak bersiar siar satu taman.

DSC_0584

        Mana kau tau mereka bercinta cintun?haa cuba tengok ni,betol tak apa yang tiqa kata tadi...tapi yang bawah ni  semula jadi punya posing tanpa  paksaan macam atas ni.

DSC_0571
Print
Apabila dah dapat keluar dari sangkar,nak meronda ronda pon mesti kena berdua duaan.
DSC_0519

Spiky
Jantan yang kecik dan sangat manja. Setiap kali nak terlelap , akan menyelit yelit bawah badan bella yang gemuk gebu tak padan dengan jantan.
Print

Bella
si sepet yang bawah ini,bella namanya.Kenapa bella?haha tanya mama kenapa.Mata bella yang kuyu layu sepet colour merah bajet vampire waktu malam.

Print
DSC_0602
okayyy sekarang spiky dah boleh geng dengan bella. mata spiky di edit colour purple.Barulah pasangan twilight..

paling geram tengok gambo ni.Cepatlah nak baby wabbit pula

DSC_0568-2

DSC_0597-2

DSC_0622-2
mata bella sepet sampai tak nampak.
Badan mereka sangatlah kotor kalau lepas bagi keluar.Nak p mandikan tapi takot.Buat masa sekarang hanya berani sikat bulu bulu wabbit guna sikat barbie setiap petang.

DSC_0618
p/s penat main kejar kejar.punyalah susah nak tangkap gambar dorang.

bff baru



Kawan baru kami merangkul sahabat baik, kalah bff paris hilton.Gembira adik adik apabila mama beli seekor binatang peliharaan.Ingat senang nak dapat.. mama dah la tak suka binatang berbulu.Pujuk rayu adik bongsu disertai tangisan yang tak henti henti .Mama akur juga. YEAH!!


DSC_0448

Muka bahagia adik adik dapat jadual cuci taik wabbit,nasib taik wabbit boleh jadikan baja.Jimat tak payah beli bekalan baja dah.Ehh sejak bila semua adik sokong campaign i 'lets get green' ni.
:')

DSC_0445

Langkah langkah pertama angkat wabbit tanpa ditendang.Siap bukak youtube cara cara menjaga rabbit. *semangat.. siap dorang train rabbit mereka berenang woooo nak try jugak .


DSC_0441
DSC_0440
DSC_0438

kalau dah bagi keluar dari sangkar.. spiky mesti lari lintang pukang sambil kunyah rumput. tengokkk dia mengelongsorkan badan dia ..ternganga manusia yang sedang perhati.siap berkata wow aksi gimnastik pon boleh buat.


DSC_0318

kekda je yang berani angkat buat masa itu, yang lain angkat semua ganeh ganeh belaka

DSC_0406

DSC_0327DSC_0407 DSC_0413
DSC_0409
DSC_0408
DSC_0326

Nama yang diberi ialah spiky,baru dua bulan..tuan saya beli masa sale Maha.Serius murah ooo mana nak dapat harga sebegini..Kiranya year end sale memang la kan..disebabkan tiqa geram nak omol omol sampai tak tersegaja termake overkan.TERinaikan dekat jambul dia..tapi comot sebab spiky degil tak boleh dok diam.Cepat2 p basuh balik.Sian spiky yang keseorangan tapi......
selang tiga minggu....spiky dapat geng baru,yang merangkul BFF baru.Tiqa dipinggirkan baru tiga minggu dah lupa kawan :(

Sunday, December 05, 2010

muntah hijau siri 2

DSC_0190
kita dah ada bulu mata palsu,yey kenyit mata banyak kali sampai juling.
DSC_0152-3

DSC_0153

DSC_0149
DSC_0156
Muntah hijau akan muncul tidak lama lagi skrip dalam proses.skrip?hahaha gelak sendiri.Muntah hijau ee apa itu??kiranya 'lets get green'.kiranya hemm ... kalau tak paham jugak apa yang tiqa cuba terangkan takapala lain hari tiqa akan ceritakan dengan lebih detail.WOO keyy

ini (2)
Kan dah kata berat bulu mata palsu sampai mata terjuling dengan sendirinya.Model kaki tiqa yang belah kiri.model kaki?hahaha tak baik.Yang banyak membantu tanpa merungut panas terik,tengok mata sampai sepet sepet dah la model ni.. free of charge untungnyaaaaa.*peluk ops

Dalam satu hari p dua lokasi pengembaraan..perjalanan dari lokasi perumahan mengambil masa selama dua jam lebih,untuk sampai ke lokasi yang dituju..
DSC_0140
DSC_0127
DSC_0197
ok bye muntah hijau siri 3 tunggu...

Saturday, December 04, 2010

muntah ke demam hijau

muntah hijau siri pertama sudah bermula..
CSC_0319
Sesiapa yang ada sebarang idea atau lokasi untuk shoot advertisement yang lebih kepada alam sekitar(eco) ..Lokasi seterusnya mungkin broga hills.Atau mungkin korang ada cadangan yang lebih best.sila sila ber silaaa...tolongla jangan kemut ;pDSC_0219
DSC_0220
DSC_0310
Model converse kaki kita... dah penat,kesian..
tapii
manusia yang bawah ni belom penat lagi o_O
DSC_0225DSC_0303

DSC_0306 copy