Wednesday, May 18, 2011

Satu tahun


Sudah dua minggu terperap post ni.Gasaklah publiskan aja.


Hi,saya bella dah besarkan saya.Lebih mok dari pasangan sendiri.Dia yang paling dengar kata,seperti kalau tiqa cakap ''NO'' dia akan melompat ke arah lain.
tapi kena tinggi kan suara ..kalau lemah lembut cakap memang dia tak akan ikut arahan dan kita boleh angkat dia seperti bayi tanpa dtendang selama yang mungkin.Hi ingat boneka ke apa.

DSC_1328
DSC_1330





Yang ini pula si spiky si rakus tapi masih maintain.Padahal dia yang paling kuat makan.

DSC_1374
DSC_1375

DSC_1347



Tiba tiba spiky jadi behave pertama kali nampak dia macam ni..mungkin sudah sampai giliran dia pulak nak bermanja.

DSC_1339

DSC_1340

DSC_1341
DSC_1385

Berebut akhirnya macam biasalah tak mengalah langsung.

DSC_1405
DSC_1391
DSC_1412
DSC_1400

Jauh sangatkan perbezaan tumbuh besaran mereka.Betina lebih besar dari jantan.

Saturday, May 07, 2011

Rumah berhantu


KISAH BENAR
Kalah rumah berhantu seksyen dua itu..siapa orang Shah alam yang tak tau sangat out to date tau.padahal ini cerita lama hihi..siapa yang tak up to date sekarang..Tapi yang kelakar nya sorang rakan cerita lain yang lain mesti cerita benda lain..

DSC_1051

Rumah hantu ini atau kata nama lain rumah yang tidak berpenghuni ini terletak di Bangi,atas bukit berhampiran dengan rumah nenek tiqa.Setiap kali balik kampung mesti ada perasaan nak tengok dengan lebih dekat.Macam benda itu terpanggil- panggil.Huuuuu scary..

Nasib kami tak ziarah masa malam.Sepupu dan saudara ysng kecil kecil setiap kali raya mesti ajak p beraya dekat rumah tok penghulu..bersebelahan dengan rumah ini... kononnya rumah tok penghulu yang baru tengah dalam pembinaan tapi dah bertahun tahun terbengkalai.

jom siasat

DSC_1093

DSC_1090

DSC_1115

huish dengar tak apa yang tiqa dengar!!!

DSC_1116

rasanya bunyi dekat dalam rumah ini... bising gile bunyi kelawar ke bunyi orang mengilai..




hantuu?'??;';;'l[]t%^;>^..!!&*;> ^ ^


ada ke hantu pagi pagi??


































DSC_1120

hihihiihiihihihi
( mengilai dalam hati )
DSC_1119

pada jauh pon dah boleh dengar bunyi yang pelik dalam rumah ini

DSC_1054
cuak

intai sanbil bawah senjata..intai punya intai, woo rumah ini siapa ada perabot lengkap.Entah entah.. rumah orang ,sesuka hati je tercegat dekat luar sambil mengintai woo siap ada radio gedabak.pencuri kalau rompak kaya..





DSC_1066
penceroboh sambil pegang senjata yang dijumpai berhampiran tempat kejadian.

DSC_1068

Penceroboh hampir nak pecahkan tingkap, tapi dihalang oleh adik sendiri sambil tersenyum disebabkan ada jiran kampung pandang.

DSC_1065-2
DSC_1065

DSC_1078-2

line clear
macam dah kena rasuk ke apa ini?.. seumur hidup tak penah lagi tengok orang kena rasuk depan mata .teringin?.. padahal sedar diri sendiri lemah semangat.

DSC_1077


Sesuka hati je masuk rumah orang nak siasat kalah ''detective conan''.
Balik rumah nenek berlariii..cari nenek, nak tanya pasal rumah atas bukit itu..Nenek cerita rumah itu rumah burung layang - layang itu yang bising itu..Tapiiii kenapa bunyi kelawar.. oh baru paham radio yang bunyi kelawar... yang paing tak paham perlu ke ada kelengkapan sebuah rumah termasuk tv dan perabut. Mungkin selepas penat bagi burung makan dekat atas turun bawah tengok tv .

pengajaran cerita dia adalah, kalau kita tak tau cerita sebenar jangan main sesuka hati tafsir sendiri :P

Thursday, May 05, 2011

imajinasi


Panasnya cuaca hari ini ..
seronoknya kalau...
DSC_1437-2
ambil cermin mata sambil merenung jauh ..fikir untuk buat apa ketika waktu panas terik begini...
DSC_1438-4
fikir
DSC_1438-2
fikir
DSC_1438-3
dan fikir


air??

DSC_1445

seronoknya kalau....

DSC_1424

dapat berkayak dalam air yang deras sambil dikelilingi ombak

DSC_1428-2
dan seronoknya kalau ombak datang dan dapat lawan arus yang deras...

OMBAK MALI

DSC_1431

khusyuk tekun dan gigih seperti biasa. Sambil nyanyi lagu

Row, row, row your boat,
Gently down the stream.
Merrily, merrily, merrily, merrily,
Life is but a dream.

tapi kenapa air sangat tenang hari ini? jangan kata tsunamami


*
*
*
*
*
*
*
*





hakikatnya... hanya dapat berkhayal dalam dunia yang nyata

DSC_1434

gigih kayuh punya kayuh..apa kan daya hanya berpusing sekitar kolam renang mandian bayi adik sendiri.. sampai kepala pusing (pening). Sebab tak mencabar LANGSUNG

DSC_1426

apakan daya(ulang dua kali sebab pasrah) hanya dapat berjemuran dengan sapuan lotion sambil membaca, tak mencabar langsung aktiviti hari ini.Kena cari tasik yang lebih luas.Nasib tasik shah alam banyak..Boleh la nanti kita berlatih.

DSC_1416-2

silau dan rabun jauh memang la tak nampak kalau panas terik nak baca surat khabar tidak salah kan matahari ..

DSC_1417

whutt!!!! apa pandang pandang- pandang Tapi tak salah kan, kalau kita berimajinasi tinggi?

DSC_1427



kisah sebenar: seperti dibawah tanpa lakonan :P


DSC_1324
DSC_1323
DSC_1325


dan seperti ini
hihihihi
DSC_1317

tamat

lama rasanya tak post gambar sebegini banyak wooot woot bye