Sunday, November 27, 2011

December is coming


This coming December not november ehe, anybody who's interested to by my own personal design inspired from my convocation dress . Various colors n various beads design .Give me ur detail size and everything. ♥

New arrival this December


poster

Friday, November 25, 2011

Ikan bawal sedap



Hola bertemu kembali di hari yang sama. Di ruang iklan 5 minit bersama atiqah fauzi.
Mau kongsi sedikit my new design, Bawal Daisy sesuai untuk sesiapa yang tidak gemarkan selendang yang lilit lilit..Kalau ada yang berkenan di hati boleh la beramah mesra di ruang email.

atiqahngomel@yahoo.com


poster

Daisy (bawal)
Material : cotton
Price: Rm 39
Code: 26

poster

Daisy (bawal)
Material : cotton
Price: Rm 39
Code: 28

poster

Daisy (bawal)
Material : cotton
Price: Rm 39
Code: 27

poster

Daisy (bawal)
Material : cotton
Price: Rm 39
Code: 29


Melawat Adik

Dear diary,
minggu lepas mama dan saya p lawat adik di kota China,yang seronoknya disebabkan sejuk.Keti rasa sangat... nyaman. Mandi malam pon sangat malas.Sebab rasa Badan sendiri wangi.Nampak tilam seperti memanggil manggil.Lalu suruh ibu mandi dulu..Buruk perangai tertido dibuai mimpi terus.Setiap kali kalau di bilik penginapan.

Teksi di sana sangatlah friendly tiqa reti cakap perkataan basic je in mandarin.Tapi kalau nak build sentence memang tak la. Semua teksi kalau tiqa naik selalu mahu ajak berbual.Hahaha macam paham sebijik2 apa dia cuba bercerita.Angguk kan aja.Dia macam marah asal semua angguk... dah tak paham angguk jela tak kan nak bagi dia senyum sorang2.

Yang bawah ni semua kawasan universiti.Eh silap universitas (indonesia)

DSC_0660

DSC_0659

Penat tarik beg kehulur kehilir dari 3 negeri naik train.Sorang dua beg kena peluk.Beg la tempat duduk,Beg la tempat sandar.Beg la segala galanya.Sebijik macam pelarian...

DSC_0661

Comelkan basikal pink ni kalau disini tak payah pakai lesen pon.Tapi kenapa di Malaysia perlu.Basikal yang hanya mengunakan bateri je kot.Adik cakap kalau malam penuhlah plug2 wayar basikal untuk mereka charge. Seronokan kan kalau pegi college naik basikal comel merah jambu seperti ni. Tapi mereka tak heran pon, siap gelak gelak disebabkan tiqa tangkap gmbr dengan basikal.Haha mesti dorang cakap jakunnya.


DSC_0654

Dah sampai bilik terus panaskan rendang yang nenek bekal kan untuk ikhsan.Rendang raya haji.Ikhsan roomates dengan korean.Walaupon lelaki product lotion pencuci muke hingga kaki penuh atas meja.Sangat menjaga kecantikan.Patutla kulit korean sangat halus mulus. Adik cakap kalau dia naik katil lama betol dia lap kaki.Yang tiqa senang senang je duduk atas katil,Si Judo mat korean ni.

ikhsan bercerita:
Ada satu hari tengah syok tido block bawah.Bunyi orang menjerit2.This indian muslim dude kena rasuk.Habih la ayat india keluar.Yang student islam semua turun.. cuba tenangkan budak tu.Si Judo mat korean roomates adik,turun jugak.Sibuk nak tengok.Dia cakap indian tu crazy crazy.Haha ikhsan gelak la nak terangkan pun susah apa masalah sebenar.

Tapi si judo sangat concern apabila bab makan ikhsan.Dia akan rasa dulu. Ok sangat sweet kan. Dia rasa double check and u can eat now.Walaupon pesan tanpa pork.Harus double check.Comel kan kawan sebegitu.Dia makan cakap u can not eat this at that.Walaupon Korean tak ada agama.Dia sangat hormat kawan yang beragama islam.Kalau kami skype dengan ikhsan.Mesti akan panggil judo sekali tanya ikhsan nakal ke tak. Dia cakap dia anggap ikhsan macam adik dia sendiri. Awwwww omellolololo :p

Alaa tak dapat share gambar judo.Nanti insyallah bulan satu ni nak ziarah lagi.Ikhsan dulu belajar dekat uitm pon tak selalu kena jenguk.Ini mama papa setiap sebulan lebih mesti pergi, disebabkan urusan kerja.Memang bnyak kali lah lawatan secara mengejut.Padan muke ikhsan hihi.

DSC_0636

duduk atas katil judo wuhuu

DSC_0635

Katil adik pulak kena cuba.Selesa ke tidak :P

DSC_0630

Selendang semua dari online shop.Mari singgah di sini NGOMEL

Thursday, November 24, 2011

N.G.M.L (online shop)



Kehadapan masyarakat sekalian
maaf blog dah dipinggirkan untuk dua minggu.
Berita baik untuk pembaca dan sayang sayang sekalian..
alhamdulilah facebook online shop baru dirasmikan semalam.Pada dulu memang ada hasrat nak buat tapi disebabkan sifat teragak agak menguasai diri.Terus simpan kan aja!Tiqa harap dapat sokongan dari uolss semua..Kalau dapat banyak permintaan tiqa akan teruskan dengan items baru.Ooh yeah ini baru permulaan banyak lagi tiqa mahu share.

PLEASE LIKE MY FACEBOOK ONLINE SHOP AND SHOW SOME LOVE.
bUCKLE YOUR SEAT LOTS OF CUTE ITEMS WILL BE UPLOAD.

Sila perhati di sidebar belah kiri yaa!! NGOMEL

boleh like Elegence Hijaab jugak

Apa itu n.g.m.l ia adalah singkatan dari perkataan ngomel. Ok cuba bayangkan apabila kita ngomel ngomel ngomel tanpa henti tak comel ke kelakuan seperti tu.Sangat macam makcik kan..Melekatlah ngomel dihati tiqa.
Comel bukan.
Ngomelngomelngomelngomelngomel

eh pwetty bella diambil sempena bella dela rosa tak kan tak kenal pueri joyah senandung tuu.hii



Untitled-1

yt




Untitled-1

Untitled-1


Kalau ada yang ingat tanya tentang ngomel sila email di atiqahngome@yahoo.com

Thursday, November 03, 2011

Raya haji


Tarik nafas panjang... sebab yang anda akan scrool adalah gambar gambar raya haji yang akan tiba nanti.'eh asal upload awal kantoi ini bukan gambar raya'.Oh yeah memang banyak gambar dari penulisan. Seperti biasa jangan buat buat terkejut.I tau ini bukan tumblr.

Gambar dibawah semua dari doa selamat adik yang akan menduduki SPM. Goodluck untuk semua adik adik yang akan menduduki peperiksaan spm ya.

DSC_0537
DSC_0535


Tak sah kan, kalau tak ada photoshot bersama sanak saudara . HII

DSC_0639
DSC_0636
DSC_0627
DSC_0626
DSC_0634
DSC_0635

Muhahaha gambar terakhir ibrahim dah bosan melayan.Selamat raya haji yang akan tiba nanti.

DSC_0596
DSC_0591
DSC_0588

Disebabkan kelincir kelincirnya suka interfrem.Meh cerita sikit apa yang sudah jadi dengan mereka.


Kelincir kita dah besar.Sebenarnya lama tak cerita pasal anak anak rabbit. Disebabkan sedih sekor2 rabbit mati. Dari pada tujuh mati semua.Yang paling lama adalah si doffy dia yang paling kuat.

Setiap kali kalau bagi makan dekat yang lain, teringat doffy. Dia yang paling lama hidup. Baru dua minggu lepas dia tak ada.Tapi rasa macam baru je main petang petang dengan dia.Ini peristiwa petang tadi, masa bagi main petang dekat taman.Terpanggil doffy doffy sini.. sambil tunjuk ke arah carrot unutuk dimakan.Tapi hanya dihiraukan saja.Rupanya, patutlah buat tak tau je.Silap panggil nama lain.Dah macam atuk pulak lupa nama cucu sendiri.

rest in peace sayang :'(((

yang bawah ini doffy

Mojo - tiqa yang bagi nama dia mojo sebab perangai macam jantan dan gemuk. Paling penyayang adalah mojo disebabkan masa hujan lebat dia protect adik2 dia yang lain dari kena hujan.Itu sebab dia mati paling awal.Kesejukan rasanya.

Fido - Fido pula perangai seperti adik bongsu, Suka ikut apa yang lain buat. Kucing pula anggap dia burung. kucing pergi gigit dan dibawa kerumah.Untuk tunjuk dekat tuannya.Betapa cekapnya dia menangkap haiwan lain. Hahaha apa apa pon dia selamat. Tapi selang dua hari,sejak kematian mojo dia pula.

Doffy - Dia pula paling suka bermain dan paling mengada.Punya susah nak paksa dia minum air. Sejak adik adik yang lain mati dia suka termenung, tak ada sesiapa yang akan jilat badan dia dah. Paling dia suka mengada dengan ibunya.Suka bau bontot bella. Doffy paling lama dengan kami sejak june hingga october.

Kenapa tiga je? . Yang lain mana.sebenarnya kan ada 7 yang lain mati selepas sebulan. Senang cerita susah sangat, nak jaga bayi kelincir. Tiqa dah pencen nak jaga. dah cukup la tinggal yang besar je.