Friday, December 30, 2011

Selamat tinggal


banner 2

banner 2
<span class=banner 2

Sebelum akhirnya tahun 2011.Tiqa nak kongsi lukisan liptip besepah ini.

hu

Dan percutial terakhir untuk tahun 2011

banner 2

Sunday, December 18, 2011

Photo Diary

banner 2

DSC_0033

DSC_0034

DSC_0032

Akhirnya semalam sempat satukan semua gambar yang tiqa suka.Ada banyak lagi sebenarnya.. tengokla kalau ada masa kita kongsi ok.Semua dari trip ke china tempoh hari.Tolong mama dengan urusannya. Yang seronoknya tiqa dapat cari barang yang tiqa minat untuk dijual.Perasan tak scarf pink yang bulu tuh.Itu kegemaran sebab ia adalah scarf magic yang boleh ditukar dengan bermacam2 gaya.Iya SERIUS kan dah tercaps lock . Boleh buat cardigan, tudung, dress, skirt , topi dengan bermacam macam gaya. Ada 30 gaya kita boleh tukarkan. Ikut kehendak masing2. Tapi ini belom dibawa masuk. Kalau ada banyak permintaan tiqa akan buat video atau gambar okay. :P

Okay mari kita mulakan aktiviti hari pertama dengan mengusha orang orang disini.Masa tiqa sampai hujan je sepanjang hari.Disebabkan musim sejuk nak tiba.Keesokan hari terus 20 darjah.Dingin sangat. Nasib scarf pink selalu menemani sepanjang perjalanan kita.Ehe..

Miss bertudung pink berjalan sekitar tempat.Tangkap gambar gambar yang menarik dengan gelagat mereka.Hari seterusnya kita ke tempat pakaian dalaman. Jangan terkejut kebanyakan pakaian dalaman wanita.Mamat lelaki yang jaga kedai. Tak perlu risau tanya je size *cup* ehem apa semua dia tahu.haha.Banyak lagi gambar mereka yang tertidur dibelakang pakaian wanita sebenarnya sambil tunggu pelanggan.

Seterusnya,kami ke tempat yang seperti syurga2 cinta gitu.Satu mall penuh dengan selendang.Kalau nak tahu dorang ni tau jual selendang je.Tapi tak tau macam mana cara nak pakai.Apa lagi borong untuk dibawa masuk ke kontena.Selama empat hari di guangzhou borong macam macam.

Hari berikutnya ke shenzhen untuk tengok adik yang belajar disana. Mama dan tiqa je pergi memang penat.Bawak beg yang gedabak, kehulur kehilir.. Masa nak naik train waktu petang .Kebanyakan orang balik kerja. Terpaksa tunggu kali keenam train... lalu baru boleh naik.Terlalu ramai orang. Dengan beg kami pon gedabak. Ya ampun!!

Ada satu restoran ini memang orang china muslim yang punya.Situ jela tempat yang kami makan. Setiap kali datang singgah makan, tiqa mesti tangkap gambar budak ni.Dia pakai kopiah warna warni.. comel! Masa hari terakhir abang dia pulak sibuk nak tangkap gambar dengan tiqa dan satu family. Hii

Di kota shenzhen pula penuh dengan barang elektronik..selepas penat pusing2 dan melawat adik ke uni.Oh dan jumpa judo roomate adik. Di entry sini melawat adik... Dua hari di shenzhen hari terakhir,Ke hongkong bukan ke disneyland tapi hanya bershoping sementara tunggu flight petang.Hihi memang sempat je kalau kita nak beli belah betul tak kaum wanita sekalian.Sebelum lupa.ini entry tahun lepas apabila di china (guanzhou) click dan sini click




Semua photo diary yang tiqa cerita semua ada dibawah.Harap boleh paham apa yang tiqa cuba ceritakan.Saja tak letak gambar dibawah cerita.Biar u all baca dulu sebelum scroll tengok gambar.Hihi
Sekian

banner 2

Print

Print

Print

Print

Print

Print

Print

Print

Print

Print

Print

Print

Print

Print
banner 2

Print

DSC_0321

Print

xoxo atiqahfauzi
Have a great weekend

Terlupa nak cakap.Blog sudah bertukar wajah.Penat tau semalam buat itu yang drawing mcam cacat je.Hahaha <3 <3 <3

banner 2




Friday, December 16, 2011

Selamat berhari minggu

banner 2

DSC_0940

Mari kita mengomel ngomel hari jumaat ni. Setiap hari minggu mesti belek belek gambar dalam dslr apa yang boleh diedit. Sesudah edit diperapkan pula dalam dashbord sampai basi.Nak bercerita tentang saudara saudara kita yang kecik kecik ni. Kalau balik kampung untuk beraya penuh lah cucu nenek atuk yang jantan je. Perempuan nya berapa kerat je. Disempatan ini nak kongsi gambar saudara perempuan cucu nenek.Hi sah tak ada kerja lain.

Yang sibuk susun kuih dalam dulang kami dua je yang besar.Yang sebelah tiqa adalah cousin yang tingkatan dua.Iya iya badannya lebih besar dari kakak saudara dia. Bapak saudara, setiap tahun mesti panggil untuk ukur ketinggian.. kami berdua.Sabar jela! dah jadi tradisi agaknya.. Semalam kami menonton wayang saya dapat ticket kanak kanak =_= masih?? tahun depan dah boleh pergi mengundi da.

Oh yaa minggu depan bercuti bersama saudara mara ke perak nanti kan gambar seterusnya..Nampaknya tak dapat la kita ke wedding of the year sis hanis zalikha ehe.Tak dapatlah nak jumpa the iz. Nak jumpa pengantin ke siapa hish.Okla sebelum mengarut baik kita akhiri.Sekian

xoxo
atiqahfauzi



Mari scrool sampai ponat gambar gambar raya haji yang lepas. Si kecil hayan dah buat muka bosan apabila diapit saudara saudara perempuanya.

DSC_0944ti
DSC_0945
DSC_0942
Print
Print
Print

Terima kasih azaliasalleh sayang atas entry khas untuk ngomel.Nanti kita send hadiah awak hujung tahun ini ok.Insyaallah.

banner 2

Wednesday, December 14, 2011

May i sparkle your day?

sparkle, sparkle little star
in your vast space in the galaxy very far
nothing can mach your beauty and power
your face! how pretty! like the face of my flower

very very big, but somehow small
in my eyes like the insect standing on the wall
a baby raises his arms, thinking you're a ball
but he feels disappointed as you're not ready to fall

sparkle, sparkle little star
sparkle and send your rays very far
there is a plant in need for your grace
and i need to meditate in your beautiful face

who can stop your shining bright
who can avoid your heat and light
only when you hide in the shadows of the night
the others have to twinkle in their colour white
- Omar Ibrahim


Put a little sparkle into your day and make your day a wonderful brighten day err okay.Enjoy my new collection. Price RM 59.00 + 10%. Eh chop (only for my lovely readers) . :P

Penat kita semangat mengedit satu hari . Mari saksikan sambil pakai spek itam biar nampak kilauan yang sebenar apa yang sedang diterangkan.Dan betapa sparkle lip lap lip lapnya entry ini.Okay mari kita.....


Print

Print

Print

Print

Print

Print

Print
Any further questions or enquiries, feel free to PM me atiqahngomel@yahoo.com
complete your order information okay .Happy shopping loves!!
xoxo atiqah




Tuesday, December 06, 2011

Year end sale


Great news Enjoy 10% discount off to all our customer..


full


Spring Blush adalah scarf jenis circle scarf. Senang digayakan tanpa perlu pin.Hihi sesuai untuk sesiapa yang selalu.. cicirkan pin seperti saya.Ada empat colour kesemuanya iatu purple, black, brown and light brown.

poster

Spring Blush ( CIRCLE SCARF )
material: cotton lace
code: 42
price: rm 59
December promotion: 10% off

poster

Spring Blush ( CIRCLE SCARF )
material: cotton lace
code: 41
price: rm 59
December promotion: 10% off


Cherry blossom, pula comel dihiasi dengan bulu bulu rabbit.Siapa peminat haiwan berbulu pasti jatuh hati dengan yang ini.Terdapat colour choclate, black, blue dan pink.

poster

Cherry Blossom
material: cotton
code: 16
price: rm 59
December promotion: 10% off

poster

Cherry Blossom
material: cotton
code: 13
price: rm 59
December promotion: 10% off

Comel juga apabila digayakan sekali dengan kasut berbulu yang sangatlah selesa.Dalam dia juga dipenuhi dengan bulu yang empuk.Seperti berjalan atas karpet.

poster

Its only have 3 size 38,39,40 .While stock last.

extra features, interior fur!

RM59
10% discount

poster

1 size 39
RM79
10% discount

poster

Its only have 3 size 38,39,40 .While stock last.

RM59
10% discount