Saturday, March 03, 2012

IMISSYOU


Lama rasanya menyepi tanpa khabar berita.Sekarang tiqa dah sambung belajar balik. Hura hara la jugak mula mula nak masuk belajar selesaikan visa hanya satu minggu. Dan sekarang tiqa di china masih sesuai kan keadaan sekeliling.Lauk opah nenek bagi masih banyak.Bekal untuk satu bulan rasanya. Rendang,tempe ikan bilis ,ikan masin.






Jiran sebelah mesti terbau masa kita panas kan lauk..Beberapa hari yang lepas opah ada tanya di skype,lauk bekal yang opah bagi ada lagi tak.lol sebab opah nak kirim lagi. Sudah nak masuk 3 minggu lebih disini.
Sini masih musim sejuk yang paling tak selesa apabila waktu malam. Disebabkan rumah tiada heater pemanas.Tido dengan keadaan kesejukan.Tiga stokin tiqa pakai.Memang seminggu pertama susah nak lelap kan mata.Rindu katil bilik yang empuk....

DSC_0221

DSC_0220

DSC_0304

DSC_0312






Rupa keadaan ketika malam.


DSC_0334-3

Susah sangat nak dapat internet.Kalau jiran on internet dapat la skype dengan family.Terima kasih jiran walaupon haritu ada sound..ketuk rumah.. kita cakap pasang music kuat sangat.Padahal masa too tengah makan malam,mana ada bukak music.Tapi mungkin suara kita bercakap macam berlagu.Nasib i tak paham bahasa mandarin.Bagi kita dua bulan.Barulah boleh beramah mesra tukar lauk ikan masin dengan jiran nanti..

Tunggu internet dah pasang tiqa update lagi. Zaijian!