Monday, April 09, 2012

Pet Market






Dua minggu lepas kami ke pet market sebijik macam pasar iaitu di Fangchun pet market , dimana semua binatang yang diminati boleh dicari disini. Memang boleh rambang mata kalau nak cari ikan sahaja. Macam2 jenis ikan yang pelik pon ada. Hiasan2 untuk diletakan dalam akurium pon terlalu banyak. Mula mula memang nak cari ikan je.. disebabkan senang mahu di jaga. Tapi jumpa haiwan pelik yang lain. Rambang mata.. terus tak beli apa apa.




Mungkin lain kali. Haiwan yang perlukan lesen juga ada jual seperti baby buaya, ular harimau tapi disini tak perlu pakai lesen. Nak simpan harimau dalam rumah apartment pon takapa . Yang teringin tiqa beli adalah baby wolf gerammmmm comel sangat :'( Harga disini murah kalau nak dibandingkan dengan malaysia.Semestinya! Seperti siapa yang suka membeli barang wholesale bolehlah borong haiwan disini. Muhaha nak buka zoo mini pon boleh.





DSC_0936

DSC_0926

DSC_0929

DSC_0969

DSC_0972


Tak taulah kenapa setiap kedai mesti ada ikan ni mungkin murah atau sedap dimakan! nom nom nom nak bela pon senang tak perlu nak beli oksigen untuk ikan kan...



DSC_0925


Wolf yang ini ada jiran tiqa bela. Ada satu haritu memang dah lambat nak p kelas. Cepat cepat tekan butang lift berdiri terpacak depan dengan pintu lift. Jenuh tunggu lift naik atas.. akhirnya Pintu lift pon terbuka. Punya lah terkejut tiqa nampak wolf sebesar manusia dalam lift diapit dengan tuannya . Menjerit haha perempuan tu dah pandang pelik.




Dengan malu dan takot suruh dia turun lift dulu. Sangup walaupon dah lambat. hihihi dalam fikiran tiqa macam mana dia simpan binatang ni dalam rumah apartment yang kecil.hermm..



DSC_0939

DSC_0946-2




Paling tiqa rindu adalah spiky teringin nak beli wabbit disini disebabkan murah dan comel. Tapi tak sampai hati . Teringat spiky dan bella. :( rindu petang2 keluarkan mereka dari sangkar.




CSC_0766-2

CSC_0764-2



Yang terakhir serius tak ada kena mengena dengan jalan cerita. Mungkin satu hari nanti akan datang balik.Teringin nak cari peneman ketika tido.Hi mungkin ikan bertangan too kot.Celik mata pagi2 nampak ikan bertangan tengah berenang.. tak ke segar pagi2 kalau macam tu.. Selamat malam semua.

Saturday, April 07, 2012

Live follow you


Life follow you. Absolutely everything you experience in your life is a result of what you have given out in your thoughts and feelings, wheather you realize you have given them or not. Life is not happening to you.. life is following you. Your destiny is in your hand. Whatever you think, whatever you feel , will deside your live.


DSC_0975

DSC_0977

DSC_0977-2

When you are feeling happy, and you keep feeling happy, then only happy
people, circumstances, and events can come into your life.

DSC_0980

DSC_0981

Its normal if people in hear love to look and staring at you . Goodnite!

Friday, April 06, 2012

Keluarga besar

Disebabkan sudah lama menyepi.. terasa rindu mahu kongsi gambar gambar seperti dulu..


Masa gambar ini ditangkap ketika satu keluarga datang melawat ke china kira kira empat minggu yang lepas. Memang riuh rendah apartment kecilku dengan ahli keluarga sebanyak lapan orang kesemuanya..Nasib tak ada jiran yang datang ketuk pintu dengan perangai mereka.




Di china hanya dibenarkan anak tidak lebih dari dua. Mereka kalau nampak kami jalan ramai ramai mesti berbisik sesama mereka.Hi. Ada satu hari tu mama n papa sibuk dengan hal mereka. Adik yang besar sibuk nak membeli belah. Tinggal si kecil dua orang di rumah. Lepas tiqa balik kelas pagi ,sibuk mereka ajak jalan .Sebab marah kenapa mereka kena tinggal hihi..




foggy day

h

DSC_0445

DSC_0446



Selepas penat berjalan satu uni mereka merunggut nak balik sebab penat. Cuaca ketika ni masih sejuk itu sebab lens tiqa kabur semacam sebab wap ..



DSC_0462



amirah merungut nak balik terus buat muke penat. Disebabkan jalan kaki dari rumah kesini.Mungkin dorang keletihan.




DSC_0432-2



DSC_0613




Masa ini mereka di Chimelong pradise. Tiqa tak dapat pergi disebabkan ada kelas petang. Sedih je tapi dua hari lepas tiqa dah p dengan rakan rakan kelas.Tapi tak sama kalau pergi dengan keluarga kan.. Adik tiqa yang belah kanan masa ni tengah tunggu result SPM . Sempat lagi sehari sebelum tiqa teman dia p shoppping sakan. Esoknya kami di keretapi ondway untuk membeli belah juga.. cikgu emir call tentang result spm. cikgu za (jiran kami) call dari china kata emir dapat straight A .Mama dah nanish2. Tahniah adiku :')








Empat minggu yang lepas mereka disini. Rumah kembali sunyi seperti sediakala..








:(




DSC_0497

Dan sekarang saya kesorangan

DSC_0495