Saturday, November 27, 2010

DSC_1587
Print
Print
Print
hj
Dress:Dang Anum(saccmal shah alam)

Tuesday, November 23, 2010

Rahsia Tidur

Rahsia tidur??okay dah tak rahsia dah ..sebenarnya rahsia bantal kan dah kena tipu..

1) Memeluk Bantal

Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik Dan sastera.
Perasaan mereka halus Dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.


2) Menggunakan Banyak Bantal

Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.


3) Tidur Dengan Satu Bantal

Mereka bukan jenis mengada-ngada Dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-Mata.


4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki

Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan.. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tidak suka berusaha.


5) Tidur tanpa Bantal

Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.


6) Tidak punya bantal

Kasihan meh ambil satu bantal tiqa ;p


Siapa yang tak perlukan bantal masa tidur memang tipu la kan.Eh!! ke memang ada orang yang tak perlukan bantal.Tiqa kategori yng nama dua disebabkan bantal wajib ada setiap bucu.Seperti bawah kepala atas kepala,kiri kanan..sekurang kurangnya 5 bantal eee teruk.. kalau tidak susah nak tidur..Lengkaplah untuk buat kubu peperangan masa tidur.Kiranya sediakan payung sebelum hujan atau sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tak berguna.. err apa apa la yang seangkatan dengannya.Sangat merepek..


 WHAT THE FISHHH ?>l<:":{>:+*$@!#!$&^_^ sempat letak smiley lagiii
1
3
5
Oooovernya kau editnyaaa,maap tengah stress.. masih layan perasaan yang duka lara sambil  senyum seperti diatas.Sebenarnya ada cerita disebalik gambar diatas.Harap harapan tiqa takkan musnah.dan akan kembali normal seperti manusia biasa..Sekarang tengah tak normal.

Friday, November 19, 2010



Print
Print


kl
nak ke tak nak ni.
hh
ok dah senyum,mestilah nak.nak apa?


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Laptop sedang mengalami masalah masalah kritikal dan simptom simptom baik pulih harus dijalankan,dan dihantar ke wad kecemasan atau bilik icu terus dengan kadar segera.Kalau tidak,tettttttt tidak dapat diselamatkan lagi.Sambil buat gaya seperti dibawah.
Nak laptop baru.

??? :/
tr
entry tak ada kena mengena,sebab laptop dah meragam.Ashik shutdown sendiri.Asiknyaaa..ngobrol lain hari yok bye.

Thursday, November 18, 2010

salam aidiladha


Print
Print

Print
minta maaf gambar lembunya takada..
kaftan:Butik Dang Anum SACC Mall Shah Alam

Sunday, November 14, 2010

sawang awang awangan

cerita seminggu yang lepas
Penat minggu ni jangan katalah,dah bersawang rasanya hmm..Tiba tiba rasa macam nak nyanyi lagu dambaan ku piluuuu,nyanyian khai af je.Hari ni macam macam rintangan terjadi..cehwahh baru pertama kali kena reject kata itu rintangan.Bukan kena reject dengan kekasih hati okay..tapi Semalam tiqa dan 5 orang classmate p interview untuk practical.Ramai gile interview sekali gus.
Sebelum ni lepas spm tiqa penah try nak keja di secret resepi,interview punya interview siap borak borak macam dah kenal lama apa.Siap dia cerita panjang lebar.Pasal movie la.Padahal tak ada kena mengena pon.Dia cakap esok you boleh mula keja esok.Esoknya jugak tiqa tak datang sebab nebes ..
Balik kepada interview semalam.Tengah syok bercerita di kedai makan.rupanya bos advertising agensi sebelah je meja dengan kami.Hahaha siap bercerita sakan nanti nak behave macam mana masa interview,sangat tak boleh bla..siap flash back nama lecturel satu satu.. cerita pasal memori masing masing2 sambil tengok artwork resume yang print.Practical yang seperti temuduga apprentice sebab ada test siapkan ads untuk 30minit.Tajuk diberi 'sea of hope',semua gabra nak sketch apa.Mereka cakap u all ni semua over due siap pantai laut segala.Letak straigh line pon saya dah paham.Garis lurus je?hahaha semua perah otak macam apa.Dua dari kami yang dapat daripada enam orang mungkin, tiqa tak banyak senyum bak kata kawan tiqa yang sorang too.haha cari alasan.Tak ada rezeki.Sampai sekarang tengah mencari lagi.......

tidak penat mencari lagi selepas sehari kena reject cth gmbr dibawa.
IMG_5209
IMG_5230
edfghj
Asdfg
fghj
IMG_5268
fghjk
macam nak panggil kucing,bukanya tahan bustgyhujk



Eh jap nak habak mai..Jom ramai ramai datang SACC mall Shah Alam ada discount hebat sempena raya haji yang akan tiba beberapa hari lagi.Sebanyak 30% di Dang Anum untuk vvip berganda dua kali youu...Jom jom ramai ramai serbu.Jumpa disana. : )


rftyu
nak jumpa kaki dan tangan (kakitangan)Dang Anum yang semesra ini? susah kan.
ertgyhjkl
atau seperti ini?siap nak lipat baju boleh lagi jeling manja dekat pelanggan.
IMG_5381
Tapi bukan yang ini pelanggan yang senyum mesra terlebih.

Friday, November 12, 2010

firasat

Yang perkataan yag geli geli to bace je laju laju,jangan buat buat tanya kenapa.

fazilah kamsar
OKTOBER
suka sembang suka org yg sayang padanya suka ambil jln tengah sangat menawan & sopan santun kecantikan luar & dalam tidak pandai berbohong & berpura-pura mudah rasa simpati,baik pentingkan kawan sentiasa berkawan hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama cepat marah macam pentingkan diri sendiri tidak menolong org kecuali diminta suka melihat dari perspektifnya sendiri tidak suka terima pandangan org lain emosi yg mudah terusi ksuka berangan & pandai bercakap emosi yg kelam kabut daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan)suka melancong,bidang sastera & seni pengasih ,penyayang & lemah lembut romantik dlm percintaan mudah terusik hati & cemburu ambil berat tentang org lain suka kegiatan luar orang yg adil boros & mudah dipengaruhi persekitaran mudah patah semangat. renung renungkan lahh..selamat beramal!!!


Apa ke benda dengan semua benda ala kat atas ni.. suka sangat kan tiba tiba...Ikut korang la nak bercaya ke tak .Lagi lagi warga october.Perkataan mudah patah semangat to rasanya macam sebati sangat dengan tiqa.Sebab masa nak print assigment mesti ada je terjadi ,file hilang la,lupa embed la external masuk VIRUS(saje capslock sebab geram) .Habis hilang semua file assigment untuk resume practical hilang.Sedih macam mana pon dah tak boleh buat apa da patah semangat sebenarnya nak buat balik.Merangkak buat artwork lagi sekali.Terima kasih dekat kawan kawan tiqa yang membantu dan bagi kata kata semangat :') Dugaan di saat saat akhir mesti terjadi .Ehh ehh result sem ni dah keluar.Nak gembira ke tak.alhamdulilah.itu je mampu ku ucapkan.Cehh Tapi yang paling gembira ..yeah next sem practical .Rasa macam nak tampar pipi banyak kali sebab tak bercaya.

Gambar yang tak ada kena mengena,sebab nak update selalu tertunggak.Ini adik tiqa amirah namanya.
g
t
try
Untitled-2