Tuesday, June 26, 2012

My highlight in china



Chimelong water park
Sebenarnya ini adalah plan last minit.Ingat p swim dekat colombia apartment.Akhirnya pung pang pung pang dekat weixin group semua setuju ke chimelong water park..Yahooo!! seronok sangat disebabkan sebelum ni  tiqa and my two girlpren dah p try chimelong theme park..Memang jantung hilang masa tu.Tapi yang seronoknya satu classmate pergi..Disebabkan semua excited.tiqa orang pertama yang kejut kan mereka pagi2 dekat weixin group.Pukul 10 pagi semua kena tunggu di ditie(train) dari kecun.Tapi fernando dan gafu lambat terpaksa la tunggu dan berpecah.Group awal sudah masuk ke theme park.

DSC_0318

group yang lambat termasuklah fernando,madi, gafu, tim, dina, alun and me. huaaa semangat je lebih gerakan pagi2 buta.Disebabkan tiada siapa yang bawa camera waterproof.  Tiada gambar masa sedang bermain sakan.sedih.Setiap kali lepas main tengok gambar dekat booth.Kalau tak ok lets do it again n again sampai semua orang ok.Bayangkan we all really use the 170rmb ticket (With student card). Every game main sampai 3 4 kali..

Selepas berjam jam ...  weii mana group pertama..hahaha... dah lah phone tak bawak masuk.Kalau phone tu waterproof  boleh la.Selepas 2 jam lebih baru jumpa mereka sedang beratur.Muahaha kena marah disebabkan  kami lambat -__-'

Game yang  kami sampai 5 kali adalah Extreme River yang ini seronok sangat disebabkan semua dapat main sekali..dan setiap orang pegang each other punya pelampong dan menjerit nama class yiqi zhu zhi e chaiyok! sampai abang safety guard marah.Tapi dihiraukan aja.lagi kuat suara masing2 menjerit .LOL bayangkan 5 kali pusing.Mana tak geram dia..lagi orang tak bagi pegang pelampung lagi too dibuat.3 orang dari kami tarik diri sebab pening dan nak muntah..


yang terakhir yang tiqa enjoy naik adalah Ternando ride berapa kali tangan nak terlepas dari pelampong.Semua senarai top 3 ini semua naik lebih dari 5.Semua disebabkan nak gambar yang paling terbaik untuk dibeli.



DSC_0354

DSC_0365

DSC_0337

DSC_0319

DSC_0330
Muke kepenatan kaki dan tangan semua lenguh.Nak naik tangga untuk ke atas puncak permainan huaa memang mencabar dan sangat tinggi.Disebabkan itu 4 dari kami tarik diri.Balik awal sebab tak larat.Dalam train semua tak bermaya pada pukul 10 pagi sampai 9 malam.Aktiviti terakhir diteruskan dengan dinner di pizza hut dan dinner perpisahan untuk tiqa.Yang akan pergi ke malaysia lagi dua hari. :'(



DSC_0371

DSC_0370



DSC_0375

                                        The awesome classmate ever i love you guys


Yeah sekarang boleh update seperti normal disebakan saya di malaysia sekarang.