Tuesday, October 11, 2011

october datang lagi


Hello yellow mellow,sudah lama kita tidak ketemu..pejam celik pejam celik bulan 10 sudah.Hai libra.. Rasa boleh jadi gila duduk rumah lama sangat.Sejak dah habis belajar, kerja berapa bulan, lepastu berhenti. Dan sekarang tak tahu nak buat apa. Ye saya memang suka tido dekat rumah je. Aduh! siapa paham perasaan sekarang.Rindu nak belajar balik.rindu rindu rindu.... Sejak tak tau nak buat apa..untungnya tak tau nak buat apa..

ok ini drama yang tiqa buat masa tak ada kerja. (batuk)

pelakon pertama
dibintangi oleh umair sebagai hantu 1

DSC_0041

pelakon kedua
dibintangi oleh galang (miza terbalikan jadi apa kawan kawan) sebagai hantu 2

DSC_0076

pelakon ketiga
dibintangi oleh haqita (terbalik kan jadi apa kawan kawan) sebagai hantu pucat 3

DSC_0090

Tapi disebabkan senyum tak cukup misteri,tak terpilih untuk watak hantu.

DSC_0092

Hahahaha kalau bab menyibuk masa orang sibuk makeup, memang sukakan. Maksu sebagai director cakap i tak ada bakat berlakon.K fine.Kalau bab menyibuk dekat set memang suka.Heww! Memang memang! tapi kalau nak perlakon iklan free kenapa cari kita.

Teringat masa zaman sekolah.Kena buat iklan tentang kanak2 didera oleh pembantu rumah.Ye dan semestinya saya tak dapat watak bibik. Ada satu scene, kena berjalan pulang ke rumah.Berapa kali cut, sebab i jalan macam model. Hahaha ini semua mungkin terpengaruh rancangan america next top model, ke apa masa zaman sekolah.


galang nak test power screen

DSC_0083

disebabkan shooting dekat rumah sampai pukul 3 pagi, tak dapatlah nak tangkap gambar banyak2 ,sebab penat pegang lampu, suluh hantu.Terus masuk tido cepat.Kepenatan!. :P

DSC_0068

Sebenarnya banyak hantunya lagi dalam drama termasuk dafi zain ruffedge dan sebagainya .haha retis bawah ni je sempat tangkap gambar.

ini macam hantu bedak sejuk kan?
menakotkan ke tak

DSC_0100
DSC_0072

DSC_0109

DSC_0113

DSC_0115

Akhir kata doa kan convocation berjalan dengan lancar minggu ini.Sekian