Saturday, October 30, 2010

si comot



Hello hi salam perkenalan ,nama saya Imran dikalangan keluarga panggil adik.Sebab adik paling bongsu dan paling manja dengan mama.umur adik baru 6 tahun.Adik baru je berhenti susu.. dalam beberapa minggu yang lepas.Sebab kakak selalu usik adik panggil baby...babyy.. boo..tengok gigi depan adik macam ikan jerung, kalau adik gigit butang baju sekolah pon boleh tercabut,terbelah dua.

Ada kawan mama hari itu tanya.
Aunty:.what is your name?
Adik:my name is imranmohamadfauzi@yahoo.com (hikhikhik dia terus bagi alamat email facebook ke apa)
Aunty:terus terdiam 5 saat..

tengok tuhhh!!!... lepas sekolah tak salin baju sekolah terus mengadap laptop,main fishville,petville atau farmville..kalau orang panggil sampai tak dengar..
DSC_0978
DSC_0979
DSC_0990
DSC_0985
gigi ikan jerung

Semalam majlis graduasi adik,tahun depan adik sudah masuk sekolah rendah..adik da janji dengan mama,tak kan nangis kalau pegi sekolah lagi...dan adik akan tengok tv hanya sabtu ahad.
Okay itu tiqa tak bercayaa...selagi astro ceria 611 hujud memang tak la kan.Tapi yang bestnya kami barulah tahu boleh lock dan letak password.Hikhikk..Hari itu si budak comot ni jerit..Mamaaaaa kenapa astro ceria dah tak boleh bukak...adik rasa mesti dia tengah repair untuk letak cerita cerita baru kan mamaa..
Hahaha sumpah nak tergelak dia cakap macam tu.Memang tak payah perah otak nak fikir bagi alasan apa dekat si kecik ni..

DSC_1042
DSC_1045
DSC_1046
DSC_1046-2
DSC_1047-2
majlis graduasi adik ni papa tiqa yang tangkap, sebab hanya parents sahaja yang boleh datang..Penat bangun mandi semua.. akhirnya tak dapat pergi..(adik cakap,kenapa papa tak tangkap girlfriend adik yang kat belakang ituu)tiqa tau yang mana satuu,sebab hari itu adik penah tunjuk... hee comel sebab badan dia temuk.Adik cakap cristina baik sebab selalu bagi adik pinjam eraser dia.Nanti concert day adik nanti tiqa tunjuk girlpren dia kayy..


inilah graduasi sekolah tadika yang terakhir untuk anak papa,kata papa kepada anak anak dia ..