Friday, November 25, 2011

Melawat Adik

Dear diary,
minggu lepas mama dan saya p lawat adik di kota China,yang seronoknya disebabkan sejuk.Keti rasa sangat... nyaman. Mandi malam pon sangat malas.Sebab rasa Badan sendiri wangi.Nampak tilam seperti memanggil manggil.Lalu suruh ibu mandi dulu..Buruk perangai tertido dibuai mimpi terus.Setiap kali kalau di bilik penginapan.

Teksi di sana sangatlah friendly tiqa reti cakap perkataan basic je in mandarin.Tapi kalau nak build sentence memang tak la. Semua teksi kalau tiqa naik selalu mahu ajak berbual.Hahaha macam paham sebijik2 apa dia cuba bercerita.Angguk kan aja.Dia macam marah asal semua angguk... dah tak paham angguk jela tak kan nak bagi dia senyum sorang2.

Yang bawah ni semua kawasan universiti.Eh silap universitas (indonesia)

DSC_0660

DSC_0659

Penat tarik beg kehulur kehilir dari 3 negeri naik train.Sorang dua beg kena peluk.Beg la tempat duduk,Beg la tempat sandar.Beg la segala galanya.Sebijik macam pelarian...

DSC_0661

Comelkan basikal pink ni kalau disini tak payah pakai lesen pon.Tapi kenapa di Malaysia perlu.Basikal yang hanya mengunakan bateri je kot.Adik cakap kalau malam penuhlah plug2 wayar basikal untuk mereka charge. Seronokan kan kalau pegi college naik basikal comel merah jambu seperti ni. Tapi mereka tak heran pon, siap gelak gelak disebabkan tiqa tangkap gmbr dengan basikal.Haha mesti dorang cakap jakunnya.


DSC_0654

Dah sampai bilik terus panaskan rendang yang nenek bekal kan untuk ikhsan.Rendang raya haji.Ikhsan roomates dengan korean.Walaupon lelaki product lotion pencuci muke hingga kaki penuh atas meja.Sangat menjaga kecantikan.Patutla kulit korean sangat halus mulus. Adik cakap kalau dia naik katil lama betol dia lap kaki.Yang tiqa senang senang je duduk atas katil,Si Judo mat korean ni.

ikhsan bercerita:
Ada satu hari tengah syok tido block bawah.Bunyi orang menjerit2.This indian muslim dude kena rasuk.Habih la ayat india keluar.Yang student islam semua turun.. cuba tenangkan budak tu.Si Judo mat korean roomates adik,turun jugak.Sibuk nak tengok.Dia cakap indian tu crazy crazy.Haha ikhsan gelak la nak terangkan pun susah apa masalah sebenar.

Tapi si judo sangat concern apabila bab makan ikhsan.Dia akan rasa dulu. Ok sangat sweet kan. Dia rasa double check and u can eat now.Walaupon pesan tanpa pork.Harus double check.Comel kan kawan sebegitu.Dia makan cakap u can not eat this at that.Walaupon Korean tak ada agama.Dia sangat hormat kawan yang beragama islam.Kalau kami skype dengan ikhsan.Mesti akan panggil judo sekali tanya ikhsan nakal ke tak. Dia cakap dia anggap ikhsan macam adik dia sendiri. Awwwww omellolololo :p

Alaa tak dapat share gambar judo.Nanti insyallah bulan satu ni nak ziarah lagi.Ikhsan dulu belajar dekat uitm pon tak selalu kena jenguk.Ini mama papa setiap sebulan lebih mesti pergi, disebabkan urusan kerja.Memang bnyak kali lah lawatan secara mengejut.Padan muke ikhsan hihi.

DSC_0636

duduk atas katil judo wuhuu

DSC_0635

Katil adik pulak kena cuba.Selesa ke tidak :P

DSC_0630

Selendang semua dari online shop.Mari singgah di sini NGOMEL